Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Analogon 76 - Surrealismus-Psychoanalýza-Antropologie-Příčné vědy

(Produkt nebyl zatím hodnocen)

Napsat recenzi

Vydavatel:
Jazyk: čeština
Publikováno: 24.09.2015
Formát: 1x kniha (brožovaná) 144 stran
Cena: 144 Kč ( 125 Kč bez DPH)
Ušetříte 45 Kč (24%)
Běžná cena 189 Kč
Dostupnost:

Anotace

Téma čísla: Jídlo

Z obsahu:
André Breton u stolu
André Thirion: Revolucionáři bez revoluce 2
Mark Polizzotti: Revoluce ducha– Život André Bretona 4
OHavrance
Jacob aWilhelm Grimmové: Havranka 6
Eve Jackson: Jídlo aproměna 6
Martin Stejskal: Alimentární prvky valchymii
apohádka oHavrance bratří Grimmů 9
Salvador Dalí: Buď bude krása jedlá, nebo nebude vůbec 14
Jan Gabriel: Optika i vůně Štyrského koláží 22
Roland Topor: Jezte diskrétně 24
František Dryje: Sníst sám sebe avytrvat 26
Xavier Forneret: Bídný nebožák 28
Osudy kanibalismu
Kanibalismus: realita nebo projev fantasmatu?
(André Green) 29
Posedlost apraxe. Irokézský kanibalismus
(Urszula Chodowiec) 29
Mezi bohy adivou zvěří (Marcel Detienne) 30
Mé svědectví (Anatolij Marčenko) 31
Edgar Allan Poe: Červ dobyvatel 32
Dejme ji sežrat Luciferovi – Opojídání duší ve středověkých viděních
(sestavil akomentuje Bruno Solařík) 32
Jacqueline Louise Dutton: C’est dégueulasse! – otázky vkusu a„Velká žranice” 38
Monty Python vs. Petr Greeneway: Slast, rozkoš, požitek 42
Špagety nejsou jen italské těstoviny… 44
Culina ex machina 45
Jan Švankmajer– „Když nebudeš jíst, tak umřeš!“ 46
Hostina ajejí… 48
… typicky lidské rysy 49
Jonathan Swift: Pohádka okádi 50
Zdeněk Justoň: Oheň, tabák, maso 52
Mohammed Khair-Eddine: Exhumátor 56
Mé tělo mě zradilo
Aimé Césaire: Požírač 58
Antonin Artaud: Báseň 58
Joris-Karl Huysmans: Po proudu 59
Roman Erben: Jím 62
Pavel Řezníček: Maso pod hromadou 66
Výživné texty
Hans Arp: Vše je sežráno 68
Josef Janda: Mozkař 69
Eva Švankmajerová: Adrahý kde jsi zas 69
Albert Marenčin: Kapustnica 70
Vlasta Burian azen 71
Ladislav Novák: Zreceptáře 72
Georges Limbour: Mámení moře 74
Michal Jůza: Společné jídlo 76
Petr Král: Jídlo abáseň 78
Jan Gabriel: Gastronomické mapy 80
Michael Eigen: Úvahy ojídle adýchání jako modelech
duševních funkcí: potravní dýchání „myslí“ 83
Léon-Paul Fargue: Gurmeti agurmáni 86
B. R. Myers: Morální křížová výprava proti foodies 88
Bertrand Schmitt: Krutost, zjemnělost aabstrakce umění stolničení 92
Erik Bragg: Maso 99
Kudlanka nábožná– „Hledající, koho by spolkla“ 100
Snídaně vtrávě nejen podle Maneta 102
Antonio Ramírez: Jídlo je noční můra 103
Zneuctivých receptářů
Jan Kohout: Nechutné karbanátky smladou tramvají 104
František Dryje: Zreceptáře Pavly Adlerové 105
Kristýna Žáčková: Jednoduchý recept na život 106
Jan Richter: Menu 107
Max Ščur: ZVoynichova Manuscriptu 107
Ivan Horáček: Krtčí ragů na španělském pepři s rozmarýnovým pyré 108
André Pieyre de Mandiargues: Vyprávění Angličana vuzavřeném zámku 109
Blažej Ingr– Bruno Solařík: Levá zadní 112
Roland Barthes: Zpsychosociologie současného stravování 114
Jules Barbey d’Aurevilly: Očarovaná 121

Časovosti Karel Šebek žije!
František Dryje 125
Teze oKarlovi (Petr Král) 126
Dialog Jaromíra Typlta aJana Šustka 126
Román Tam někde: zpera českých autorů vzešel nový přírůstek do pokladnice světové literatury
(Zdeňka Petáková) 127
Dopis došlý redakci (Hana Fousková) 128
Šimon Svěrák: Atomor 128
František Dryje: Test podstatnosti 130
Šimon Svěrák: Locus debilisFrantiška Dryjeho 132
Kulér
Bruno Solařík: Surrealismus naruby?
(Ke knize A. Tippnerové Permanentní avantgarda?
[Surrealismus v Praze]) I
Vyobrazení vtextu:
Mikuláš Medek, Max Ernst, Marie-Berthe Aurenche, Diego de Rivera, Henri Cartier-Bresson, Walter Crane, Philipp Grot Johann, Giulia Lama, Albrecht Dürer, Dante Gabriel Rossetti, Salvador Dalí, Jindřich Štyrský, Roland Topor, Maurice Henry, Bartolomeo Pass

Kategorie

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu



Přihlášení uživatele