Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Dobré věci nejsou špatné. Kniha zdravějšího vaření a pečení

Autor:

(Produkt nebyl zatím hodnocen)

Napsat recenzi

Vydavatel:
Publikováno: 2011
Formát: 1× Kniha, vázaná, 252 stran, 17 × 24,5 cm, česky
Cena: 319 Kč běžně 399 Kč
Přidat 'Dobré věci nejsou špatné. Kniha zdravějšího vaření a pečení' do košíku

Dostupnost:

nebo Hlídající pes, Doporučit známému, Položit dotaz prodejci, Přidat do oblíbených

Anotace

Mnoho lidí si přeje změnit své stravovací návyky, chtějí vařit jinak, zdravěji, ale nevědí, jak začít. Právě pro ně je určena tato kniha. Nabízí jednoduché recepty pro všední dny a praktické rady a informace pro orientaci v džungli rozporuplných názorů na zdravou stravu. A protože autorka se dlouhodobě věnuje aromaterapii, najdete v knize také informace, jak využít přírodní éterické oleje k aromatizaci pokrmů.
Autorka shrnula a utřídila své zkušenosti a nashromážděné informace o zdravé výživě, kterou se začala soustavněji a uceleněji zabývat po narození syna. Před jeho narozením byla osm let vegetariánkou, ale v těhotenství dostala chuť na maso. Po porodu se učila vařit čistá jídla vhodná i pro děti a díky tomu se blíže seznámila s makrobiotikou. A protože podobným obdobím prochází mnoho matek, rozhodla se podělit se s nimi (a nejen s nimi) o své zkušenosti, aby jim ušetřila čas při hledání zdrojů a zkoušení toho či onoho.
Kniha je rozvržena do dvou oddílů. V prvním oddílu jsou čtivě a srozumitelně shrnuty informace o zdravé výživě. Autorka v zájmu vyvážené stravy nezavrhuje přiměřenou konzumaci masa, poukazuje na nevhodné suroviny a potraviny a seznamuje s novými, které je vhodné do jídelníčku zařadit. Oddíl obsahuje také kapitolu o éterických olejích a jejich úloze při aromatizování potravin.
Druhý oddíl je zaměřen prakticky - na recepty. Každá kapitola představuje jednotlivé skupiny jídel - polévky, zeleninu, maso, přílohy, omáčky, pomazánky, sladkosti a pečivo, kváskový chléb, ovoce. V úvodu každé kapitoly jsou shrnuty principy přípravy daného typu pokrmu a pak následují autorčiny oblíbené a ověřené recepty, které zvládnou i začátečníci. Autorka nezapře svou náklonnost k sladkostem, neboť tato kapitola je jednou z nejobsáhlejších, a při pečení také nejvíce využívá éterické oleje.

Kategorie

Knihovnické kódy

  • ISBN: 978–80–86356–52–5
  • EAN: 9788086356525

Publikace od stejného autora

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu



Přihlášení uživatele