Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího

(Produkt nebyl zatím hodnocen)

Napsat recenzi

Vydavatel:
Publikováno: 30.8.2013
Formát: Paperback 340 stran
Cena: 73 Kč běžně 99 Kč
Produkt nelze zakoupit

Dostupnost:

nebo Hlídající pes, Doporučit známému, Položit dotaz prodejci, Přidat do oblíbených

Anotace

21. října 1919 se na oslavu prvního výročí samostatnosti Československé republiky jako polévka podával hovězí vývar v šálku.
28. dubna téhož roku se v Obecním domě koná hostina generála Pelléeho. Hlavním jídlem je Anglická svíčková jemně obložená.
11. července 1929 je na zámku v Lánech zámecké Déjeneur. Podává se mimo jiné Telecí jazýček po zahradnicku.Telecí i hovězí má své místo na těch nejnoblesnějších stolech první republiky a má ho tam i dnes. Vedle těch nejrůznějších způsobů přípravy telecího nebo hovězího však určitě zvítězí svíčková. Vedle Richelieu, Colbert, Wellington nebo Dubarry vítězí však určitě Svíčková na smetaně.
Na másle lehce osmahnuté, na kolečka nakrájené petržel, mrkev, celer a cibule, několik zrnek pepře, nové koření a kůra z půlky citronu, bobkový list, snítka tymiánu, na kostičky nakrájená slanina, trocha octa a trocha polévky. Svíčkovou pak v této společnosti dušenou do měkka vyjmeme a šťávu pak zahustíme kyselou smetanou a trochou rozkloktané hladké mouky. Hotovou omáčku pak zjemníme kouskem čajového másla.Věříme, že se nám těmito několika řádky povedlo navodit atmosféru prvorepublikové noblesy, a proto vám přejeme trochu inspirace z receptů této knihy a nakonec vám i všem vašim hostům slavnostní dobrou chuť.

Kategorie

Knihovnické kódy

  • ISBN: 978-80-7249-304-3
  • EAN: 9788072493043

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu



Přihlášení uživatele