Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl

(Produkt nebyl zatím hodnocen)

Napsat recenzi

Autor:
Vydavatel:
Publikováno: 2008 (1. vydání)
Formát: 1× Kniha, vázaná, 312 stran, 16,5 × 24 cm, česky
Cena: 295 Kč ( 268 Kč bez DPH)
Ušetříte 104 Kč (26%)
Běžná cena 399 Kč
Dostupnost: (další kusy u dodavatele)

Anotace

Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat.
První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi.
Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z celého světa. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik.
Pro lepší porozumění problematice je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokrát zaměřený na pojmy týkající se výroby vína.
Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním. Orientaci rovněž usnadňuje několik rejstříků.
Kniha je vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky.

Kategorie

Knihovnické kódy

  • ISBN: 978-808676709-3
  • EAN: 9788086767093

Publikace od stejného autora

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu



Přihlášení uživatele