Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Osobní údaje a jejich ochrana - 2., doplněné a aktualizované vydání

(Produkt nebyl zatím hodnocen)

Napsat recenzi

Autor:
Vydavatel:
Publikováno: Praha / 2008
Formát: A5 456 stran
Cena: 424 Kč ( 385 Kč bez DPH)
Ušetříte 75 Kč (15%)
Běžná cena 499 Kč
Dostupnost:

Anotace

Tato publikace se věnuje podrobnému výkladu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Přináší odpovědi na řadu otázek spojených s osobními údaji – počínaje důvody zájmu veřejnosti přes otázky, zda rodné číslo je osobním údajem vždy nebo jen někdy, kdy a jak je třeba prokazovat totožnost, a konče tím, zda neznalost zákona o ochraně osobních údajů může pro někoho být příčinou postihu. Toto druhé, aktualizované vydání je navíc doplněno výkladem o Schengenském prostoru.Kniha je určena těm, kteří jako zaměstnavatelé, zaměstnanci nebo podnikatelé s osobními údaji jiných lidí nakládají, a těm, kdo chtějí vědět, kdy má smysl starat se o svoje osobní údaje a údaje svých blízkých.Kniha zaujme i zájemce o systematický výklad fenoménu osobní údaj a o srovnání s evropskými předpisy pro ochranu osobních údajů.Autoři čerpají ze zkušeností s ochranou osobních údajů. Domácí právní úpravu probírají důsledně v kontextu platných právních předpisů, jichž je v knize citováno na 350 – ze všech oblastní a oborů lidské činnosti.

Kategorie

Knihovnické kódy

  • ISBN: 978-80-7357-322-5
  • EAN: 9788073573225

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu



Přihlášení uživatele