Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Receptury teplých pokrmů + CD (7. vydání)

(24x)

Počet recenzí: 3

Napsat recenzi

Autor:
Vydavatel:
Jazyk: čeština
Publikováno: 30.07.2015
Formát: vázaná; 195 x 285mm; 588 stran kniha + CD
Cena: 429 Kč ( 390 Kč bez DPH)
Ušetříte 151 Kč (26%)
Běžná cena 580 Kč
Na prodejně: (za běžnou cenu)
Dostupnost:

Anotace

Aktuální 7. přepracované vydání souboru "Receptury teplých pokrmů + CD“ - Jaroslav Runštuk a kol., které téměř na 600 stranách představuje tradiční i moderní pokrmy především české kuchyně. Obsahuje rovněž přehled legislativních a hygienických předpisů. Nově bylo doplněno o kapitolu „NOVÉ RECEPTURY“, které odrážejí aktuální moderní trendy naší gastronomie. Dále je do publikace zařazena informace o ALERGENECH, seznam alergenů a další povinnosti podnikatelů, jak o nich informovat zákazníky. K problematice alergenů je uvedeno i sdělení UI SZPI. Nově jsou uváděny i výtěžnosti u vybraných surovin při přípravě pokrmů s pomocí moderních technologických zařízení – konvektomatů.
Publikace je opět doplněna CD ROMem, na kterém naleznete řadu potřebných a užitečných informací určených nejen zkušeným kuchařům, ale i žákům a studentům gastronomických oborů.
V této verzi naleznete řadu novinek a rozšíření původních rubrik. Novinkou je software "GEKON LITE", což je webová aplikace, která v základní verzi umožňuje vyhledávání v recepturách pomocí široké škály filtrů, zařazování receptur do kategorií a vytváření množstevní kalkulace surovin. "GEKON LITE" je omezená licence pro uživatele publikace Receptury teplých pokrmů s použitím aktivačního klíče.
Rubrika přílohy, hygiena je rozšířena o informace o ALERGENECH a o část MODERNÍ TECHNOLOGICKÁ ZAŘÍZENÍ.
Rovněž rubrika rozbory mas byla rozšířena, a to o dělení jehněčího masa, drůbeže a králíka domácího.
K rozšíření došlo i v rubrice receptury v moderní úpravě, kde naleznete již téměř sto fotografií pokrmů, které Vám mohou být inspirací.
Již tradiční součástí CD ROMu je rubrika, která obsahuje překlady názvů pokrmů do angličtiny, němčiny, polštiny a ruštiny. Překlady je možno využít pro sestavování jídelních lístků v jazykových mutacích s možností exportu vybrané mutace do txt formátu. Vyhledávání je možno provádět podle kategorie pokrmů. Pro lepší orientaci obsahují exportované překlady i číslo receptury. Restauračním provozům tato novinka umožní tvorbu jídelních lístků pro zahraniční návštěvníky a studentům hotelových škol pak může být vhodnou pomůckou při výuce cizích jazyků.
Věříme, že publikace Receptury teplých pokrmů i přiložený CD ROM bude Vašim pomocníkem a přispěje k hlavnímu cíly, kterým je spokojenost strávníka.

Knihovnické kódy

  • ISBN: 978-80-904093-2-3
  • EAN: 9788090409323

Hodnocení


  • 3.5

    kniha byla určena pro praktické využití v provozu kuchyně, při zpracování na PC by se receptura dala vytisknout, pokud by byla možná kalkulace množství surovin v tabulce - mohlo by to sloužit zrovna jako podklad pro výdej surovin ze skladu (modernější způsob, přehlednější, větší užitná hodnota)

    očekávala jsem zpracování receptů i na CD


  • 5

    :-)

    :-)


  • 5

    Jsem ráda, že jsem ji sehnala a došla mi včas, bylo to pro mně důležité a pomohlo mi to.
    Dobrá učební pomůcka pro normování potravin ve stravovacím provozu. Velmi oblíbená mezi zaměstnanci, kteří ji ke své práci potřebují.
    Doporučuji.
    Děkuji,

    Potřebuji to pro svou práci.
    Věděla jsem, že je ta kniha dobrá, ale nemohla jsem ji sehnat.
    Srozumitelná, jednoduchá, možnost využití i pro soukromé účely.

Publikace od stejného autora

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu


Proč nakoupit u nás?

  • Přes 720 000
    spokojených zákazníků
  • 238 236
    titulů v katalogu
  • 4 916
    nakladatelů v katalogu
  • 10 218
    ukázek z knih
  • 7 let
    úspěšně na trhu
  • Osobní odběr
    prodejna Praha 4


APEK - česká kvalita - certifikovaný obchod

APEK - dodržuji terminologii lhůt dodání

Výhradní distribuce Comenia Script


Přihlášení uživatele