Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Umění francouzské kuchyně

(50x)

Počet recenzí: 3

Napsat recenzi

Autor:
Vydavatel:
Jazyk: čeština
Publikováno: 04.12.2013
Formát: vázaná s přebalem; 165 x 235mm; 896 stran kniha
Cena: 443 Kč ( 403 Kč bez DPH)
Ušetříte 155 Kč (26%)
Běžná cena 598 Kč
Dostupnost: (další kusy u dodavatele)

Anotace

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.

Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích.

Kategorie

Knihovnické kódy

  • ISBN: 978-80-7462-441-4
  • EAN: 9788074624414

Informace:

Originální název Mastering the Art of French Cooking
Překlad Jan Sládek

Hodnocení


  • 5

    Mám ráda francouzskou kuchyni. Knihu jsem si koupila na doporučení přátel a po shlédnutí filmu Julia s Julia.
    Knihu bych doporučila.


  • 4.5

    Ja tam vše o franc. kuchyni od A do Z

    Je to bible pro gourmety. Měla by být v každé knihovničce.

    Škoda že tam nejsou obrázky.


  • 4.5

    po delsi dobe si najdete system v pouzivani knihy
    cena knihy je o neco vyssi nez bezne kucharky, ale mnozstvi podrobnych receptu a navodu cene odpovida
    muzu opravdu doporucit pro zpestreni nasi kuchyne
    knihu jsem cetla jako roman

    opravdu i zacinajici kucharka ma perfektni a podrobny navod na vareni
    ruzne vychytavky, jak nepokazit jiz napul uvareny obed
    doporuceni priloh
    knihu jsem si vybrala na zaklade filmoveho zpracovani Julie a Julia

    recepty pro vetsi pocet lidi 6-8
    davkovani podle hrnicku, neni uvedeno jak velky hrnicek, pokud chci mensi porci, tezko se to odhaduje
    nejsou obrazky ( daji se ale podle nazvu najit ve vyhledavaci, jak asi by melo jidlo vypadat)

Publikace od stejného autora

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu



Přihlášení uživatele