Registrace | Přihlášení

Košík je zatím prázdný

Měna:

czk

Víme, co jíme?

(1x)

Počet recenzí: 1

Napsat recenzi

Autor: Tereza Vrbová
Vydavatel: EcoHouse
Publikováno: 2008 (2. vydání)
Formát: 1× Kniha, brožovaná, 280 stran, 15 × 21 cm, česky
Cena: 137 Kč ( 125 Kč bez DPH)
Ušetříte 43 Kč (24%)
Běžná cena 180 Kč
Dostupnost: Skladem u dodavatele (do 5ks) - expedujeme do 3 pracovních dnů

Informace o dostupnosti

Toto zboží se nachází ve skladu našeho dodavatele (v počtu do 5ks).

  • Expedujeme do 3 pracovních dnů.

Anotace

Kniha Vám pomůže orientovat se mezi přídatnými látkami, tzv. "Éčkami". První kapitolu tvoří slovníček důležitých pojmů, ve druhé jsou definovány jednotlivé kategorie přídatných látek (konzervanty, emulgátory atd.). V několika dalších kapitolách naleznete obecné informace o používání přídatných látek, jejich testování, možném vlivu na lidské zdraví a řadu dalších. V šesté kapitole jsou popsány všechny přídatné látky, které se mohou v České republice v potravinách používat i některé látky, které jsou v současné době zakázány, ale mohou být v budoucnu povoleny nebo se používají v cizině. U každé látky je uvedena stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky a legislativní status.

Kategorie

Knihovnické kódy

  • EAN: 9788023875041

Hodnocení

  • Ověřený zákazník
    28.8.2016 22:37 5

    Osobně tuhle knihu považuji za nejlepší přehled "éček", který kdy na českém trhu vyšel. Kniha poskytuje uživateli komplexní přehled - co to je za látku, proč se to do výrobků dává a v kterých to najdeme, jak to na lidský organismus působí. Kniha je vyvážená, nabízí pouze informace a je na spotřebiteli, jak si je přebere. Přemýšlíte, jestli se "éčky" zabývat, když jsou stejně všude a je jich moc? Stojí to za to. Dohromady člověk stejně kupuje jedny a ty samé výrobky a přečíst si jejich etikety není zas tak náročné. Je rozdíl, jestli jsou přídatné látky v tom produktu obsažené "jen" alergizující, nebo je ve vašem jídle nějaká látka s prokazatelně rakovinotvorným efektem, je návyková, poškozuje oběhový systém, játra apod. Pro těhotné ženy by tato kniha měla patřit do "povinné četby", protože některé éčka poškozují plod. Na obalech tyto informace nenajdete!

    Dokud bude dost lidí, kterým je to jedno a snědí všechno, výrobci to do jídla dávat budou. Pokud to lidé přestanou kupovat, bude mít výrobce motivaci svůj přístup změnit. Žijeme v době, kdy se na obalech zdůrazňuje, co v jídle není a už snad ani nepřemýšlíme, co v potravině je. Je na čase to změnit!

    kompletní přehled všech přídatných látek v potravinách
    napsané srozumitelně, podložené vědeckými fakty a výzkumy, napsané někým, kdo tomu opravdu rozumí
    kniha vyvrací různé fámy a mýty šířené přes internet a uvádí je na pravou míru (např. E330 kys. citronová)

    Snad jen, že se Vám knížka nevejde do kapsy, když jdete nakupovat :-)

Publikace od stejného autora

Zákazníci si zakoupili s tímto produktem

Nová recenze

Podělte se o svůj názor na tento titul s ostatními čtenáři.

Otázka proti spamu



Přihlášení uživatele